ISO 9001 HACCP – ISO 22000:2005 – Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

Σεμινάρια για Εσωτερικούς Επιθεωρητές οργανισμών που διαθέτουν Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων όπως και για Σύμβουλους στην Ασφάλεια των Τροφίμων, συνολικής διάρκειας 2 ημερών.

Σκοπός του προγράμματος:

Η επιμόρφωση στελεχών επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων ώστε να μπορούν να εφαρμόζουν, να επιθεωρούν και να βελτιώνουν ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων μιας επιχείρησης, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000: 2005.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

ιδιώτες ή στελέχη, εμπλεκόμενους με την Ασφάλεια Τροφίμων, επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων. Επίσης, Συμβούλους για την Ασφάλεια των Τροφίμων.

Εκπαιδευτές:

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από έμπειρους εκπαιδευτές ενηλίκων, πιστοποιημένους από τον ΕΟΠΠΕΠ και εγγραμμένους στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ. Επίσης, διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων.

Δομή – περιεχόμενο του προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 16 ώρες και περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες :

  • Εισαγωγή και Βασικές αρχές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
  • Νομοθετικές απαιτήσεις που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων.
  • Προαπαιτούμενα για την υγιεινή τροφίμων σε χώρους εστίασης σύμφωνα με την τεχνική προδιαγραφή ISO/TS 22002-1:2009.
  • Βήματα για την Ανάπτυξη ενός Συστήματος ISO 22000:2005.
  • Μελέτη HACCP.
  • Προσδιορισμός και παρακολούθηση ΚΣΕ & Προαπαιτούμενων Προγραμμάτων.
  • Επισκόπηση, επικύρωση και επαλήθευση του συστήματος ISO 22000:2005.
  • Μεθοδολογία και Τεχνικές Επιθεώρησης.

Σκοπός του προγράμματος:

Η επιμόρφωση στελεχών επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και catering ώστε να μπορούν να εφαρμόζουν, να επιθεωρούν και να βελτιώνουν ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων μιας επιχείρησης, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000: 2005.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

ιδιώτες ή στελέχη εταιρειών, που εμπλέκονται στον κλάδο τροφίμων ή τουρισμού, ή στελέχη επιχειρήσεων εστίασης, μαζικής εστίασης, fast – foods, συστηματοποιημένου επισιτισμού – catering, υπεύθυνοι εστιατορίων ξενοδοχειακών και νοσοκομειακών μονάδων όπως και υπευθύνους εστιατορίων πλωτών μέσων.

Εκπαιδευτές:

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από έμπειρους εκπαιδευτές ενηλίκων, πιστοποιημένους από τον ΕΟΠΠΕΠ και εγγραμμένους στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ. Επίσης, διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων.

Δομή – περιεχόμενο του προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 16 ώρες και περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες :

  • Εισαγωγή και Βασικές αρχές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
  • Νομοθετικές απαιτήσεις που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων.
  • Προαπαιτούμενα για την υγιεινή τροφίμων σε χώρους εστίασης σύμφωνα με την τεχνική προδιαγραφή ISO/TS 22002-2:2013.
  • Βήματα για την Ανάπτυξη ενός Συστήματος ISO 22000:2005.
  • Μελέτη HACCP σε χώρους εστίασης.
  • Προσδιορισμός και παρακολούθηση ΚΣΕ & Προαπαιτούμενων Προγραμμάτων.
  • Επισκόπηση, επικύρωση και επαλήθευση του συστήματος ISO 22000:2005.
  • Μεθοδολογία και τεχνικές επιθεώρησης.

Σκοπός του προγράμματος:

Η επιμόρφωση στελεχών επιχειρήσεων Ζαχαροπλαστικής & Παγωτού ώστε να μπορούν να εφαρμόζουν, να επιθεωρούν και να βελτιώνουν ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων μιας επιχείρησης, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000: 2005.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

Ιδιώτες ή στελέχη εταιρειών, που προέρχονται από τον κλάδο τροφίμων ή τουρισμού, και από οποιοδήποτε διοικητικό επίπεδο επιχειρήσεων ζαχαροπλαστείων, εργαστήριο/βιοτεχνία ειδών ζαχαροπλαστικής, εργαστήριο/βιοτεχνία παγωτού καθώς και καταστήματα παρασκευής και λιανικής πώλησης παγωτού (gelateria). Υπεύθυνους ή μέλη ομάδας Ασφάλειας τροφίμων και Συμβούλους Συστημάτων Ασφάλειας Τροφίμων.

Εκπαιδευτές:

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από έμπειρους εκπαιδευτές ενηλίκων, πιστοποιημένους από τον ΕΟΠΠΕΠ και εγγραμμένους στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ. Επίσης, διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων.

Δομή – περιεχόμενο του προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 16 ώρες και περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες :

  • Εισαγωγή και Βασικές αρχές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
  • Νομοθετικές απαιτήσεις που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων.
  • Προαπαιτούμενα για την υγιεινή τροφίμων σε χώρους παρασκευής ειδών ζαχαροπλαστικής και παγωτού.
  • Βήματα για την Ανάπτυξη ενός Συστήματος ISO 22000:2005.
  • Μελέτη HACCP σε χώρους εστίασης.
  • Προσδιορισμός και παρακολούθηση ΚΣΕ & Προαπαιτούμενων Προγραμμάτων.
  • Επισκόπηση, επικύρωση και επαλήθευση του συστήματος ISO 22000:2005.
  • Μεθοδολογία και τεχνικές επιθεώρησης.

Σκοπός του προγράμματος:

Η επιμόρφωση στελεχών επιχειρήσεων ώστε να μπορούν να εφαρμόζουν μια μελέτη HACCP στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός Συστήματος Διαχείρισης της Ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001, σε μια επιχείρηση τροφίμων και ποτών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

Ιδιώτες ή στελέχη υπεύθυνα για την Ασφάλεια των τροφίμων, επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων και ποτών και θέλουν να εφαρμόσουν μια μελέτη HACCP. Επίσης, σε συμβούλους για την Ασφάλεια των Τροφίμων.

Εκπαιδευτές:

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από έμπειρους εκπαιδευτές ενηλίκων, πιστοποιημένους από τον ΕΟΠΠΕΠ και εγγραμμένους στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ. Επίσης, διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων.

Δομή – περιεχόμενο του προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 16 ώρες και περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Βασικές αρχές Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας.
  • Νομοθετικές απαιτήσεις που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων.
  • Προαπαιτούμενα για την υγιεινή τροφίμων.
  • Σύστημα ISO 9001. Απαιτήσεις εφαρμογής.
  • Μελέτη HACCP.
  • Προσδιορισμός και παρακολούθηση ΚΣΕ & Προαπαιτούμενων Προγραμμάτων.
  • Επισκόπηση, επικύρωση και επαλήθευση του συστήματος ISO 9001-HACCP.
  • Μεθοδολογία και τεχνικές επιθεώρησης.

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email